Korteriühistu majanduskava

Korteriühistu juhatus koostab korteriühistu jätkusuutlikuks toimimiseks majandusaastaks majanduskava, mis koosneb järgmistest osadest:

  1) ülevaade kaasomandi eseme seisukorrast ja kavandatavatest toimingutest;

  2) korteriühistu kavandatavad tulud ja kulud;

  3) korteriomanike kohustuste jaotus majandamiskulude kandmisel;

  4) reservkapitali ja remondifondi tehtavate maksete suurus;

  5) kütuse, soojuse, vee- ja kanalisatsiooniteenuse ning elektri prognoositav kogus ja maksumus.

Kui korteriomanike kokkuleppe või korteriühistu põhikirjaga on ette nähtud tegelikust tarbimisest sõltuvate majandamiskulude tasumine pärast kulude suuruse selgumist, määratakse majanduskavas kindlaks ainult ülejäänud kulude suurus. Majanduskava kehtestab korteriomanike üldkoosolek.

Majanduskava kirjeldab aastaks planeeritud kulud ja tulud. Pärast majanduskava koostamist tuleb jälgida selle täitmist. Kui majandusaasta jooksul ilmneb, et kehtestatud majanduskava ei taga korteriomandite valitsemist majanduskavas ettenähtud mahus ega korteriühistu püsivat maksevõimelisust, on korteriühistu juhatus kohustatud koostama uue majanduskava ja kutsuma kokku korteriomanike erakorralise üldkoosoleku uue majanduskava kehtestamiseks.

Kui majandusaasta alguseks ei ole kehtestatud uut majanduskava, kehtib senine majanduskava kuni uue majanduskava kehtestamiseni.

Mugav viis majanduskava koostamiseks on korteriühistu juhatuse, raamatupidaja ja halduri tööriist veebitarkvara Korto. Pärast majanduskava projekti Kortos kinnitamist saab selle ridadega seostada kuluarveid ning jälgida, kas tegelikud igakuised kulud on eelarve piires. Järgmisel aastal saab teha koopia olemasolevast majanduskavast ning piisab vaid vajalike täpsustuste tegemisest.

Leave a Comment